Cenaclul Internaţional Prietenii Poeziei

Manifestările literare Punţi peste Crişuri

Cenaclul Internaţional Prietenii Poeziei
din Oradea
 
Manifestările literare "Punţi peste Crişuri"

Pe data de 12 aprilie 2018 a avut loc deschiderea oficială a cenaclului internaţional "Prietenii Poeziei" din Oradea, la Biblioteca Judeţeană Gheorghe Șincai, sala "Cuibul democraţiei", etajul al II-lea, ora 17.

Aproximativ 40 de persoane au participat la acest eveniment inedit pentru oraşul Oradea.

În prima parte a cenaclului, Ionuţ Caragea şi-a lansat volumul de citate şi aforisme "Din spuma valurilor", publicat de editura Fides în 2017.

În partea a doua a cenaclului s-au citit poezii (creaţii proprii şi creaţii ale unor autori născuţi în luna aprilie) şi s-au prezentat proiectele pe anul în curs, dintre care vom menţiona: prezenţa tuturor membrilor cu texte şi biografii pe site-ul oficial al cenaclului; editarea unui volum colectiv la sfârşitul fiecărui an sau editarea unui volum de debut al unui autor participant la cenaclu; organizarea de lansări de carte în cadrul cenaclului; implicarea tinerilor  pasionaţi de scris în activităţile cenaclului şi îndrumarea lor în viaţa literară; dezvoltarea unui cenaclu literar dinamic bazat pe schimbul constructiv de idei şi mentorat etc.

Deoarece pe 12 aprilie a fost şi ziua de naştere a lui Ionuţ Caragea, primii 25 de participanţi care au sosit la deschiderea cenaclului au primit gratuit volumul de citate şi aforisme "Din spuma valurilor". La sfârşitul evenimentului, participanţii au fost invitaţi la o felie de tort.

Ecouri în presă despre Cenaclul Internaţional Prietenii Poeziei din Oradea: Jurnal bihorean, Logo Paper, Bihon, Jurnal Bihorean (2).

Afiş realizat de Alin Cristea

Mai jos, câteva fotografii de la cenaclul Prietenii Poeziei:

Ligia Mirişan, Ionuţ Caragea, Theodor Dume

Dan H. Popescu

Dan H. Popescu

Florian Chelu-Madeva

Prof. Paul Magheru

Ligia Mirişan, Ionuţ Caragea, Theodor Dume

Alin Cristea

Cenaclul Internaţional Prietenii Poeziei

Manifestările literare Punţi peste Crişuri