Mihai Prepeliţă
« Prima pagină

Biografie

Mihai Prepeliţă s-a născut în Bahrineşti, Rădăuţi, pe 19 octombrie 1947, astăzi regiunea Cernăuţi, Ucraina.
A absolvit Facultatea de Litere, Universitatea de Stat din Chişinău în 1970. Debutează ca poet în 1969, în cadrul cenaclului universitar Mihai Eminescu.

În 1977 are loc expulzarea sa din Chişinău. În 1986 este expulzat din Moscova pe Volga şi doi ani mai târziu devine rezident la Moscova, după căsătoria cu poeta armeană Alla Ter - Agopian.
În 1994 obţine cetăţenia română, prin repatriere, stabilindu-se la Bucureşti.
Din 2003 devine membru al comitetului director al Mişcării Europene, Secţiunea Naţionala Română, fiind şeful Comisiei pentru ţările Europei de Est şi membru al colegiului redacţional al revistei La pensée européenne.

Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1994, membru al Confederaţiei Internaţionale a Uniunii Teatrale din 1991, membru al Comunităţii Internaţionale a Uniunii Scriitorilor din 1991, membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova din 1984 şi membru al Uniunii Scriitorilor din Moscova din 1988.

Biobibliografie şi poeme pe site-ul Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova (Citeşte AICI)

Citeşte AICI culegerea integrală de nuvele "De dragoste şi singurătate". Culegerea a fost oferită de autor prin intermediul scriitorului Cătălin Şuşu. Culegerea se poate lectura folosindu-se programul Adobe Acrobat Reader (Downloadează programul de AICI).

 

Armonie

mă apasă un gând
un destin
sau o dulce
durere
se naşte un rând
un roman
sau un veac
de tăcere
mă roade o taină
o boală
sau o dragoste
neîmplinită
se trece o faimă
o viaţă
sau o patrie
nedezrobită

 

sursa: BNRM