« Home
 
 
Ionuţ Caragea - "Căutătorul de amintiri (poeme, citate şi aforisme)
 
 
 
 
 
   În septembrie 2022 a apărut la editura Fides, volumul de poeme, citate şi aforisme "Căutătorul de amintiri", semnat de Ionuţ Caragea. Volumul are 232 de pagini şi este tipărit în format academic. Acesta conţine 141 de poeme şi 188 de citate şi aforisme. Primele 26 de poeme susțin cauza vecinilor noștri din Ucraina. Referințe pe copertă: Zenovie Cârlugea, Al. Cistelecan, Theodor Codreanu, Daniel Corbu, Constantin Cubleșan, Constantin Dram, Aureliu Goci, Maria-Ana Tupan, Adrian Dinu Rachieru. Tehnoredactorul lucrării și director al editurii Fides: Dumitru Scorțanu. Cititorii români de pretutindeni pot lectura gratuit volumul în format electronic pe siteul oficial al autorului (Citeşte AICI). Pentru cititorii care doresc să intre în posesia cărţii Ceasornicarul fără mâini, vă anunţăm că sunt disponibile 5 cărţi cu autograf pe Okazii.ro. Pentru mai multe informaţii: ionut.caragea@gmail.com

 

Alte aprecieri despre poeziile şi aforismele lui Ionuţ Caragea: AICI

Scurtă prezentare a autorului
 
   
Ionuţ Caragea s-a născut pe 12 aprilie 1975 la Constanţa. Din 2012 trăieşte la Oradea. Este poet, prozator, critic, editor, autor de aforisme şi promotor cultural. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, cofondator al Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec, membru al Societăţii Poeţilor Francezi, membru al Societăţii Poeţilor şi Artiştilor din Franţa etc. Academicianul Giovanni Dotoli, una dintre personalităţile marcante ale Francofoniei, consideră că Ionuţ Caragea este un poet care onorează România şi literatura europeană.
Deţine mai multe premii la concursurile naţionale şi internaţionale de poezie, aforisme, critică literară şi proză scurtă. A fost premiat de trei ori la Paris de Societatea Poeţilor Francezi. Volumul „Mon amour abyssal” a fost distins în 2018 cu premiul „François-Victor Hugo”, volumul „J’habite la maison aux fenêtres fermées” a obţinut în 2019 premiul „Mompezat”, iar volumul „Infecté par l’amour” a obţinut în 2020 o diplomă de onoare. Alte patru premii au fost acordate de Societatea Poeţilor şi Artiştilor din Franţa. Volumul „J’habite la maison aux fenêtres fermées” a obţinut în 2020 premiul al doilea la marele concurs „Henri Meillant” şi premiul al treilea la marele concurs „Jenny Alpha et Noël-Henri Villard”, volumul „Infecté par l’amour” a obţinut în 2021 premiul al doilea la marele concurs „Jenny Alpha et Noël-Henri Villard”, iar poemul „L’écho des ailes inlassables” a obţinut o menţiune de onoare la Grand Prix-ul Internaţional de Poezie din anul 2022. În 2021, primeşte premiul „Genius” pentru poezie şi aforisme din partea fundaţiei Naji Naaman din Liban. Acest premiu a fost acordat doar de patru ori în intervalul 2002-2021.
A publicat peste 50 de cărţi. Este considerat de mai mulţi critici liderul generaţiei poetice douămiiste şi unul dintre cei mai atipici şi originali scriitori români. Criticul Theodor Codreanu consideră că Ionuţ Caragea este unul dintre cei mai înzestraţi creatori ai ultimelor generaţii şi cel mai important poet al anaforei din lirica românească de azi.
Biografia detaliată: www.ionutcaragea.ro sau Wikipedia.